Sagostigen

lgår var vi på en väldigt lyckad utflykt med förskolan till Sagostigen utanför Malmköping.
En plats jag aldrig hört talas om fast den funnits sedan 1966 och vänder sig speciellt till skolor och förskoleverksamhet samt småbarnsfamiljer.
Inte så lätt att hitta dock, även fast vi hade GPS. Jag hade tänkt åka själv med Alexios och Georgia i egen bil och det slutade med att D-man också följde med, så vi hade verkligen en toppendag tillsammans i det härliga vädret.

Sagostigen är en riktig idyll, mitt ute bland hästhagar och grönskande fält och en skog gjord för detta då det kändes som en riktig trollskog och de har byggt upp med figurer, hus och slott. Man får ett häfte med olika sagor och sen går man på stigen och får se bl a Törnrosa, Tre Björnar, Askungen,  Snövit och Bockarna Bruse.
En stor lekplats med hoppborg, gungor m m där barnen fick utlopp för all energi. Ett  fik med mycket sittplats och fräscha toaletter.
 En liten gårdsbutik med loppisavdelning samt leksaker, keramik och fårskinnspälsar. Brevid butiken, stallet, kaniner och tuppen man kan titta på.
Vår underbara kock Marie hade gjort en god buffé och det behövdes verkligen mat då barnen lekte så svetten rann.
Det märktes så tydligt att alla barn gillade att få göra något ”nytt” och kul att de flesta föräldrar kunde vara med. En chans för oss vuxna att hinna prata lite mer än ett kort hej vid lämning och hämtning.
Tycker absolut Sagostigen är värt ett besök! 
Häftet över Sagostigen, med karta och alla sagor samt övrig info om platsen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.